Tekirdağ ile ilgili bazı sorunları dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar “Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan bir okulun öğrencileri ÇEDES Projesi kapsamında bir camiyi temizlemiş olup Şarköy Müftülüğü bunu sosyal medya hesaplarında paylaşmıştır.
Çocuklara sanayi tipi halı yıkama makineleriyle kablolar ellerinde halı temizletilmiştir. Kablolarda olası bir elektrik kaçağı bu çocukların ölümüne sebebiyet verebilirdi. Yurt asansörlerindeki ölümler gibi bir durum olsaydı buna da “Allah’ın takdiri” mi diyecektiniz? Çocuklarımızın hayatıyla oynamayın. Biz boşuna pedagojik formasyon demiyoruz.
“Manevi danışman” adı altında imam-hatipli danışman atayacağınıza, pedagojik formasyon almış psikolojik danışmanları rehber öğretmenleri olarak atayın. 100 öğrenciye 1 rehber öğretmen atama sözünüzü tutun.” dedi.
Yontar öte yandan da” Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulunda okuyan 50 öğrenci Saray ilçemizde KYK yurdu olmadığı için Kapaklı Karaağaç’ta yer alan KYK yurdunda misafir öğrenci olarak kalmaktadır. Yurtta Çerkezköy ve Saray Yüksekokullarında okuyan öğrenciler kalmakta ve aynı ücreti ödemektedirler. Yemek yemeye gelince Saray’daki öğrenciler “misafir öğrenci” denerek kendilerinden günlük 120 lira alınmaktadır. Aylık 3.600 liraya tekabül eden bu ücret öğrenci ve aileleri için büyük bir yüktür. Çerkezköy Yüksekokulu öğrencileri bedava yemek yerken Saray Yüksekokulundaki öğrencilerden ücret almak nasıl bir zihniyettir, anlamak mümkün değil. Öğrencilerin arasındaki bu eşitsizliğin acilen giderilmesini ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün bu yanlıştan dönmesini öğrencilerimiz adına talep ediyorum.” diye konuştu.
Mecliste yaptığı konuşmada stajer ve çırak olarak çalışanların da sorunlarını dile getiren Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar “Bugün ülkemizde stajyer ve çırak olarak çalışma hayatında bulunan yaklaşık 1,5 milyon kişi vardır. Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi emeklilikte başlangıç olarak kabul edilmediği için, stajyer ve çırakların emeklilik tarihi uzamaktadır. Ayrıca geriye dönük borçlanma hakkının da tanınmaması, mağduriyeti bir kat daha artırmaktadır. Bunlar 8 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olmaları durumunda hem EYT mağduru hem de ilk işe başlangıçları sigorta başlangıcı olarak kabul edilmediğinden, emeklilik ve kademeli emeklilik sistemi marifetiyle ikinci kez mağdur oluyorlar. Yapılacak bir düzenlemeyle stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmeli ve arkadaşlarımızın sorunları çözülmelidir.”diye konuştu.
GÜNDEM
09 Aralık 2024GÜNDEM
09 Aralık 2024GÜNDEM
09 Aralık 2024GÜNDEM
09 Aralık 2024SPOR
09 Aralık 2024GÜNDEM
09 Aralık 2024SPOR
09 Aralık 2024