Avrupa Birliği’nden Çorlu Belediyesine 527 Bin Euro Hibe
Çorlu Belediyesi, Avrupa Birliği’nin Interreg NEXT Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği Programı kapsamında yürütülen GREENMAP projesiyle büyük bir uluslararası destek kazandı. Proje çerçevesinde Çorlu Belediyesine 527.073,75 Euro tutarında AB hibesi sağlandı.
Sürdürülebilir Yeşil Alan Oluşturulacak
Bu hibe ile Önerler Mahallesi’nde 60 dönümlük alanda yapımı süren “Selfie Park” içerisinde doğa temelli çözümler ve sürdürülebilirlik esaslarıyla çeşitli çalışmalar yapılacak.
Proje kapsamında; 3.125 adet ağaç dikimi yapılacak, 40 dönümlük yoğun yeşil alan oluşturulacak, yağmur suyu toplama ve sulama sistemi kurulacak, sosyal ve rekreatif alanlar (kafeteryalar, yürüyüş yolları, piknik alanları) yer alacak, engelsiz erişim ve çevresel eğitim panoları eklenecek.
“İklim Değişikliğiyle Mücadelede Büyük Bir Adım”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Avrupa Birliği’nden alınan bu destek, sadece bir park projesi değil, Çorlu’muzun iklim değişikliğiyle mücadelede attığı büyük bir adımdır. Vatandaşlarımız için yeşil, sağlıklı ve erişilebilir alanlar oluşturuyoruz.
Bu projeyle birlikte görüyoruz ki belediyemizin önemli projelerinden biri olan Selfie Park, Avrupa Birliği’nden hibe desteği alarak Avrupa standartlarında bir proje olarak Çorlu halkının hizmetine sunulmuş olacak.” dedi.
Interreg NEXT Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği Programı Nedir?
Interreg NEXT Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İş Birliği Programı, Avrupa Komşuluk Politikası çerçevesinde, Karadeniz havzasındaki ülkeler arasında bölgesel kalkınma, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik iş birliği gibi hedeflerle yürütülen çok taraflı bir Avrupa Birliği programı olarak bilinmektedir. Bu program, 2007 yılından bu yana uygulanmakta olup 2021-2027 döneminde NEXT (Neighboorhood at External Borders) yapısına entegre edilmiştir.
GREENMAP Projesi Konsorsiyumu, biri lider olmak üzere iki belediye, bir yükseköğretim kurumu ve iki sivil toplum kuruluşundan oluşmaktadır. Lider belediye Dobriç Belediyesi (Bulgaristan), partner belediye Çorlu Belediyesi (Türkiye), Ovidius Constanta Üniversitesi (Romanya), Mare Nostrum (Romanya STK) ve Incommon – Innovative Circular Open (Yunanistan) kurum ve kuruluşlarının dâhil olduğu GREENMAP projesinde tüm ortaklar kendi uzmanlık alanlarına uygun şekilde görevler üstlenerek proje faaliyetlerine eşit düzeyde katkı sağlamaktadır.
Bu projede Çorlu Belediyesi, kentsel alanlarda doğa temelli çözümler içeren pilot uygulamalar gerçekleştirerek Avrupa düzeyinde çevre bilinci ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine doğrudan katkı sağlayan bir kent olarak öne çıkıyor.
GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025